İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin, casus James Bond’un Goldfinger isimli filminden kullanılan 1964 Aston Martin DB5 modelinin tam işlevsel versiyonunu yeniden üreteceğini duyurmasıyla serinin hayranlarını heyecanlandırmayı başarmıştı.

Bugün geldiğimiz noktada ise Aston Martin’in DB5 modelinin Goldfinger’de kullanılan aynı versiyonunu yaz aylarında satışa sunacağı bilgisini öğrenmiş bulunuyoruz.

Yeni sahibine teslim edilmeyi bekleyen araç, ABD’nin Monterey şehrinde düzenlenecek olan Pebble Beach etkinliğinde ünlü müzayede evi RM Sotheby’s tarafından açık arttırma yöntemiyle satılacak. Aracın en dikkat çekici yanı, filmdeki kovalamaca sahnelerinde kullanılan tüm ekstra özelliklerinin aynen gerçeğe uyarlanmış oluşu.

Filmdeki aracın birebir aynısı!

Bu da DB5’in tıpkı filmdeki gibi kurşun geçirmez plakasını aktif hale getirebileceğiniz, sis gazı atabileceğiniz, arkadan gelen araca kaza yaptırmak için yola yağ döküp ön tampondaki iki namluyu aktif hale getirebileceğiniz anlamına geliyor.

Goldfinger ve serinin bir sonraki filmi Thunderball’da kullanılan 1965 Aston Martin DB5, filmlerin yapımcısı Eon Productions tarafından Aston Martin’e sipariş edilmişti. Her iki araba da şirket tarafından satın alındı ve ABD’deki film çekimlerinde kullanıldı.

Müzayede evinin verdiği bilgilere bakacak olursak, açık arttırmaya çıkacak olan DB5 modeli bugüne dek sadece 3 kez el değiştirmiş. Üstelik aracın yeni sahibi çok şanslı, çünkü 2012 yılında komple detaylı bir restorasyondan geçmiş.

Ne kadar satılacağı şimdiden merak konusu olan araç için koleksiyonerlerin artırmayı kazanmak adına sıkı bir mücadele vereceği kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version