1995 yapımı 007 filmi GoldenEye‘da James Bond’u canlandıran ünlü aktör Pierce Brosnan tarafından kullanılan 1965 model Aston Martin DB5, 13 Temmuz tarihinde İngiltere’nin ünlü müzayede evi Bonhams‘ta açık arttırmayla satışa çıkacak. Uzmanlar araca 1 milyon 200 bin ila 1 milyon 600 bin Sterlin arasında değer biçiyor.

Filmin meşhur sahnesinde kullanılmıştı

Bahsi geçen araç, GoldenEye’ın meşhur kovalama sahnesinde kullanılmıştı. James Mond’un Monaco dağlarından aşağıya inerken Ferrari 355 kullanan kötü karakter Xenia Onatopp’u kovalarken kullandığı araba en son 2001 yılında el değiştirmişti. O dönemde dahi araç satılan en değerli Bond parçası olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Ancak GoldenEye filminde toplam 3 adet DB5’in kullanıldığını belirtmekte de fayda var. Bu araçlardan biri yakın çekimlerde, geri kalan ikisiyse Ferrari 355’in kovalandığı sahnelerde görüntülendi. Kovalama sahnelerinde kullanılan iki araba göreceli olarak düşük kondisyonda olduğu için İngiltereli restorasyon şirketi Stratton Motor Company tarafından satın alınmış ve yenilenmişti.

En son 2001’de el değiştirdi

İşte satışa çıkacak olan bu araba, bahsi geçen kovalama sahnelerinde kullanılan DB5’lerden birisi. Detroit ve Los Angeles’teki otomobil fuarlarında sergilenen araç Ulusal Otomobil Müzesi’nde de görücüye çıkmıştı. En son 2001 yılında şimdiki sahibi girişimci Max Reid tarafından Londra’daki Christie isimli müzayede salonundan satın alınmıştı.

Kovalama sahnelerinde kullanılan ikinci araç ise EON Productions tarafından satın alınmış, 2013’te çekilen James Bond filmi Skyfall’da kullanılmıştı. Keza daha sonra aracı Tomorrow Never Dies ve Spectre’de de görmüştük.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version