James Bond filmlerinin sıkı bir hayranıysanız, filmlerde kullanılan araba modellerine de muhtemelen aşinasınızdır. O halde 2015 yılında çekilen James Bond: Spectre filminde kullanılan 2014 model Land Rover Defender SVX‘in satışa çıktığı haberi sizi heyecanlandırabilir.

Sadece 10 adet üretilen ve Defender 110 modeli üzerine inşa edilen aracın modifikasyon ve yükseltme işlemleri Jaguar Land Rover Özel Araç Operasyonları ile Land Rover araçlarını modifiye eden Bowler isimli özel şirket tarafından gerçekleştirilmiş.

“Koca ayak” diyorlar

Bahsi geçen model üzerinde gerçekleştirilen modifikasyonların listesi ise hayli uzun. İlk bakışta ise göze 37 inç büyüklüğündeki devasa arazi lastikleri geliyor. Bu sebeple araca “Koca ayak” dendiğini de belirtmiş olalım.

Süspansiyon tarafında ise Bowler tarafından geliştirilen özel ekipmanlar tercih edilmiş. Rose ve Bilstein marka şok emiciler ise cabası. Kaputun altını açtığımızda standart modeldeki 120 beygirlik gücün 185 beygire çıkartıldığını görüyoruz.

Aracın içine girdiğimizde de Recaro markasını taşıyan koltuklar, roll cage ve şık döşemeler bizi karşılıyor.

Fiyatı dudak uçuklatabilir

Bugüne dek üretilen 10 adet SVX’ten biri olmasına rağmen araç daha çok James Bond filmlerindeki aksiyon sahnelerinde kullanıldı.

Aracın fiyatı ise 220 bin ila 250 bin Sterlin arasında değişiyor. Bu da aracın minimum değerinin yaklaşık 1 milyon 366 bin TL‘den başlaması demek. Bonhams isimli ünlü müzayede evinde satışa çıkacak olan araç, her yıl İngiltere’de düzenlenen ve bu ay sonu başlayacak olan Goodwood Hız Festivali 2018 kapsamında yeni sahibine teslim edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version