Subaru yaptığı testleri gerekçe göstererek 395 bin adetlik aracına geri dönme çağrısı yaptığını duyurdu. Otomobil devinin açıklamasına göre söz konusu araçlar terslerde istenen performansı gösteremedi.

Subaru 395 Bin Aracını Geri Çağırdı

Japonya merkezli olarak üretim yapmakta olan Subaru, 395 adet aracını üzülerek geri çağırdığını açıkladı. Ülkedeki bir haber ajansından geçilen habere göre söz konusu markanın araçları Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın testlerinde sınıfta kaldı. Japonya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri bu testleri Subaru’nun kendi üretim tesislerinde gerçekleştirdi. Denetimler iki farklı fabrikada yapıldı. Japonya Ulaştırma Bakanlığı testler ardından harekete geçerek, firma hakkında idari işlem başlattı. Alınan kararda bu iki üretim merkezinin üretim bantlarından çıkan araçların geri çağırılması yer aldı.

İki Tesiste Üretilen Araçların Hepsi Geri Çağırılacak

Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın testleri, Subaru’ya ait Gunma kentinde faaliyet gösteren tesislerde yaptığı, her iki tesiste de testlerin gerekli lisansa sahip olmayan personel tarafından gerçekleştiği kaydedildi. Söz konusu durumun ise yaklaşık 30 yıldır devam ettiği bildirildi. Bakanlık belirlenen mevzuata aykırılıklar sonrasında firmaya gerekenin yapılması talimatını verdi.

30 Yıl Boyunca Devam Eden Usulsüzlük

Bakanlığın talimatını yerine getirmek için harekete geçen şirket geçen 30 yıl boyuncu bu iki tesisten çıkan tüm araçları geri çağırmaya karar verdi. Geri çağırılacak araç sayısının ise 395 bini bulacağı ifade edildi. Şirketin geri çağırmaları kademeli olarak yapması beklenirken, firmaya ait araçları kullananlar tedirgin olduklarını belirtmeyi ihmal etmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version