Jean Redele, 1950’li yılların başında Fransa’nın en genç Renault bayisi olma unvanını taşıyan oldukça zeki bir yarış pilotuydu.

Alpine – Jean Redele

Çocukluğundan beri motor sporlarına son derece bağlı olan Redele, birçok yarışa katıldı.

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Mille Miglia’da dahi Renault 4CV kullanan Fransız pilot, zaman içinde araca farklı modifikasyonlar yaptı. Özellikle Alp Dağların’da gerçekleştirilen yarışlarda başarılı olan Redele, 5 ileri şanzımandan alüminyum kaporta parçalarına birçok konuda otomobillerini geliştirdi. Bu sayede Fransız pilot, 1954 yılında kendi markası olan Alpine’i kurdu.

Takvimler 1955 yılını gösterdiğinde ilk Alpine modeli olan ve Renault 4CV altyapısına sahip “A106” tanıtıldı.

1970’li yıllara doğru geldiğimizde Fransız marka, ralli etaplarında da adından söz ettirmeye başladı. 1973’de Alpine A110 modelinin Dünya Ralli Şampiyonasın’da birçok galibiyet alması Porsche, Lancia ve Ford gibi takımları hem şaşırtmış hem de korkutmuştu.

Markanın 70’li yıllarda yaptığı şeyler sadece bununla sınırlı kalmadı aynı zamanda Formula 2 ve Formula 3 için de yarış otomobilleri geliştirdi.

Uzun yıllar boyunca Renault tarafından satın alındı. İlerleyen dönemlerde farklı modeller tanıtmaya ve “Renault Sport” ile iş birliği yaparak spor otomobiller geliştirmeye devam etti.

2000’li yıllara geldiğimizde Jean Redele’in ölümüyle birlikte Alpine’in sesi soluğu kesildi. Otomobil sevdalıları bu durumdan pek hoşnut değildi zira Alpine bu sektöre damgasını vurmayı başarmış olan nadir markalardan biriydi.

Geçtiğimiz yıl nihayet bu uzun sessizlik bozuldu ve Renault Sport ile birlikte geliştirilen, yeni nesil Alpine A110 tanıtıldı.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version