Pazarda oldukça başarılı geçen 12 yılın ardından Jeep, popüler Wrangler JK modelinin üretimini sonlandırmaya karar verdi. Son üretilen beyaz renkli Wrangler Rubicon Unlimited, geçtiğimiz Cuma günü şirketin ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Toledo şehrindeki fabrikasında üretim bandından indi. 2018 Wrangler JL de bundan bir ay kadar önce tanıtılmıştı.

Toplam 2.1 milyon adet sattı

İlk kez 2006 yılında FCA (Fiat Chrysler Automobiles) tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Wrangler JK modelleri bugüne dek 2.1 milyon adet sattı. Bu da 12 yıl boyunca her sene ortalama 180 bin adet aracın satıldığı anlamına geliyor.

Jeep markası için önemli bir kilometre taşı olan Wrangler JK, dört kapı seçeneğine sahip ilk Wrangler modeliydi. Bu sayede hatırı sayılır miktarda satış rakamlarına ulaşmayı başaran araç, şimdilerde crossover ve SUV model arayışındakilere de göz kırpıyor.

Nitekim aracın üretim bandından indiği ilk sene 119 bin Wrangler JK satıldı. 2016 yılında ise bu rakam 200 bine kadar çıktı.

Aynı zamanda iyi bir aile aracı

Toledo’daki Jeep fabrikasının yöneticisi Chuck Padden, Wrangler JK’nın başarısını “Piyasada hiç rekabet yoktu. Dört kapılı modelimiz yalnızca iyi bir off-road aracı olmakla kalmadı, aynı zamanda aile aracı olarak da tercih edildi” sözleriyle niteledi. Ayrıca Padden, bundan böyle yeni Wrangler JK modelinin üretilmeyeceğini, ancak yetkili satış noktalarındaki araçların satışına devam edileceğini de belirtti.

Öte yandan Toledo fabrikasında Wrangler JL’nin üretimine devam edilecek. Wrangler JK’ye tahsis edilen üretim bandı ise 2019 model pikap kamyonet modeline tahsis edilecek. Fakat şuan bu modelin ismi bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version