Avrupa’da yaşayan ve kamyonet kullanmayı seven otomobil tutkunları için iyi haber: Jeep Gladiator modeli 2020 yılından itibaren Avrupa genelinde satışa sunulacak. AB’den ayrılma kararı alan İngiltere de Gladiator modeliyle tanışacak.

Jeep Avrupa‘nın tepe yöneticisi Jeff Hines, Autocar dergisine verdiği demeçte “2020’nin ilk veya ikinci çeyreğinde modelimiz satışa çıkacak. Çok büyük satış rakamlarına ulaşmayı hedeflemiyoruz ama müşterilerimiz bu modeli sevecek” dedi.

Hines açıklamasının devamında Wagoneer ve Grand Wagoneer modellerinin de nihayetinde Avrupa ülkelerinde pazara çıkacağının müjdesini verdi.

Hangi motor seçenekleriyle gelecek?

Şuan için Avrupalı Gladiator‘un ne tür bir motora sahip olacağına ilişkin elimizde kesin veriler yok. Ancak ABD’de satışa sunulan aynı model tek motor seçeneğiyle geliyor: 285 beygir güç üretebilen 3.6 litrelik V6 motor. Elimize ulaşan bilgiler firmanın 3.0 litrelik altı silindirli 260 beygirlik turbodizel motorun ilerleyen dönemde müşterilerin beğenisine sunulacağına işaret ediyor.

Ancak ABD’li müşteri kitlesinin beklentileriyle Avrupalılarınki aynı olmayacaktır. Nitekim Wrangler modeline baktığımız zaman farklı bölgelerde satışa çıkan araçların birbirleriyle pek de alakası olmadığını görebiliyoruz.

ABD’de henüz satışa çıkmış değil

Bu arada ABD’den bahis açılmışken, Gladiator modelinin bu yılın üçüncü çeyreğine kadar ülkede satışa sunulmayacağının da bilgisini vermekte fayda var. Üstelik Jeep halen daha çokça merak edilen fiyat bilgisini açıklamış değil.

Muhtemelen araçların yetkili bayilere teslim edildiği dönemde ücreti de kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version