Son dönemde emisyon sınırlamalarının giderek artması, aralarında Fiat’ın da bulunduğu birçok markayı elektrikli modellere ağırlık vermeye itiyor. Nitekim tam da bugün Fiat Chrysler (FCA) grubundan yapılan basın açıklamasında Jeep Renegade modelinin plug-in hibrid versiyonunun seri üretimine hazırlanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi FCA, Haziran ayında yapmış olduğu açıklamada elektrikli ve hibrid modeller için tam 9 milyar Euro değerinde yatırım yapacaklarını duyurmuştu. Önümüzdeki 5 yıllık süreci kapsayan bu yatırım planı, birçok ülkede emisyon kurallarının sıkılaşmasının bir sonucu olarak değerlendirildi.

Dizel modellerin fişi çekiliyor

Bu arada Fiat Chrysler grubunun dizel motor seçeneğini Avrupa genelinde satılan yolcu arabalarından kaldırmayı planladığı bilgisini de paylaşmış olalım.

2020 yılının ilk günlerinde piyasaya sürülmesi beklenen Jeep Renegade plug-in hibrid modelinin FCA’nın İtalya’nın güneyindeki Melfi fabrikasında üretileceği tahmin ediliyor. Bahsi geçen fabrikada halen daha içten yanmalı motora sahip Fiat 500X crossover modeli seri üretim bandından iniyor.

Hedef çok büyük

200 milyon Euro’dan fazla bir bütçe sırf yeni motor geliştirmek için harcanacak. İşçiler de yeni teknolojiler ve modernize edilen fabrika aletlerini etkin kullanabilmek için eğitime tabi tutulacak. Takvim yaprakları 2022’yi gösterdiğinde ise FCA’nın hedefi toplamda 30’dan fazla modelin bataryalı, plug-in hibrid veya full hibrid olarak pazara sunması amaçlanıyor.

Bakalım, rakiplerin de ağırlık verdiği elektrikli otomobil sektöründe Fiat ne denli başarılı olacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version