ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nin ismini sitemizi takip eden okuyucularımız diğer “geri çağırma” konulu haberlerden mutlaka anımsayacaklardır. Ülke genelindeki tüm otomobil modelleriyle ilgili geri çağırma kararlarını alan bu kurum, şimdilerde Jeep tarafından üretilen bazı SUV’lar için yeni bir karar aldı.

Şanzımandaki sorun yol açıyor

2018-2020 arası üretilen Wrangler modelleriyle birlikte 2020 Gladiator arabalarında tespit edilen bir hata nedeniyle 33 bin 237 adet araba geri çağrıldı. Bahsi geçen modellerin hepsi manuel vitesli. Şanzımanın kavrama plağının aşırı derecede ısınması sonucu çatlama riski tespit edilmiş. Açıklamalara göre bu çatlak yangına yol açabiliyor, arabanın hareket etmesini engelliyor ve aracın diğer parçalarına da zarar verme ihtimali bulunuyor. Yani ortada çok tehlikeli bir durum söz konusu.

23 Ağustos 2017 ile 13 Şubat 2020 tarihleri arasında üretilen tüm manuel vitesli Wrangler modelleri için geri çağırma kararı açıklayan Jeep, aynı zamanda 21 Aralık 2018 ile 20 Şubat 2020 arasında üretilen Gladiator sahiplerini de yetkili servislere davet etmiş.

Sorunu Jeep mühendisleri çözmüş

Fiat Chrysler grubunun bir markası olan Jeep için çalışan mühendisler, laboratuvar ortamında aynı sorunu tekrardan oluşturmuş ve sorunun kaynağını çözmüş bulunuyorlar. Bahsi geçen şanzıman bileşeninin 1,100 derece gibi yüksek bir sıcaklığa maruz kalabildiği tespit edilmiş.

Şuana kadar Jeep tarafına bu sorundan kaynaklı 13 adet rapor ulaştırılmış. İyi haber şu ki, bu sorundan ötürü herhangi bir ölümlü veya yaralanmalı kaza kayıtlara geçmemiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version