Kadınlar SUV araçları neden tercih ediyor? İşte bu sorunun cevabı. Ülkemizde kadın olmak her alanda mücadele etmeyi gerektiriyor. Okumak dert, okuyamamak dert, çalışmak ayrı dert, trafiğe çıkmak ise başlı başına bir dert.

Magandalar tarafından bol bol sıkıştırılıp tacize uğramaktan bıkan kadınlar can güvenlikleri için tercihlerini mümkün olduğunca daha yüksek ve konforlu SUV’lardan yana kullanıyor. Maddi imkanı daha rahat olan için premium markalar hala birinci tercih elbette.

İtiraf edeyim ben de eskiden şehir içinde kullanılan büyük araçları görgüsüzlük olarak tanımlardım ama artık anlayabiliyorum.

Kadınlar SUV Araçları Neden Tercih Ediyor? Artık Bir Gereklilik mi?

Özellikle son dönemde SUV’lar arasında artan çeşitlilik de bize bu araçların bir lüks değil konfor ve değişen dünyada gereklilik olduğunu kanıtlamaya başladı. Öte yandan arka koltuğa erişim kolaylığı açısından da yüksek araçlar anneler için tercih sebebi oluyor.

Bu klasmanın lideri ilk günden beri ilk günden beri Nissan Qashqai olarak biliniyor ve bu liderlik sürüyor. Ford, Opel, Renault, Mercedes, BMW de bu alanda önde gelen markalar arasında yer alıyor. Ama bu tarz o kadar sevildi ve satıldı ki hiç aklınıza gelmeyecek high-class markalar; Bentley, Ferrari, Jaguar ve Porsche de kendi tarzlarıyla SUV sınıfına giriş yaptı veya yapmak üzere.

Yani sonuç olarak neredeyse her bütçeye uygun bir SUV bulmak mümkün. Mecburiyetten değil, keyfiniz istediği için kullanmanız dileğiyle…

Renkli Cam Çıkmazı: 90’lı yılların favorisi olan kara kara camlara yine yasak geldi. Ön camdan içerisi görünecekti, yan cam şöyleydi böyleydi derken en doğrusu oldu. Onca otomobil firmasının mühendisin bir araya gelip ortaya çıkardıkları araçlara modifiye yapılmamasından yanayım. Adamların bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

Hele ki son yıllarda tabir-i caizse sinek kanadının titreşimini bile hesaplayan mühendisler elbette aracın görüş mesafesini, içeri giren ışık miktarını vs. hesaplayıp bizlere eminim otomobilin en mantıklı kullanılabilir halini sunuyorlardır. O yüzden kaldırın filmleri yüzünüzü görelim. Kim kimi sıkıştırıyor, kim kiminle nerelerde geziyor bilelim. Gizlimiz saklımız kalmasın.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version