Japon otomobil üreticisi Toyota, Kanada’daki fabrikalarında üretime kaldığı yerden devam etmek için düğmeye bastı. Bugün itibariyle Cambridge ve Woodstock şehirlerindeki fabrikaların ekip sorumluları işe gitmeye başladı. Tecrübeli çalışanlar neredeyse iki aydır kapalı olan fabrikalarda üretim hazırlıklarını tamamlamakla görevlendirildi.

Fabrikaya giden işçiler doğrudan iş başı yapmak yerine Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için yürürlüğe giren yeni güvenlik prosedürlerini öğrenmekle geçirecekler.

Toyota Kanada’nın Başkanı Frank Voss’un CBC News’e verdiği açıklamaya göre Salı gününden birkaç tane arabanın üretilmesi gündemde. Ancak seri üretim hattı Çarşamba günü çalışmaya başlayacak.

Fabrikalar 19 Mart’ta kapanmıştı

Toyota’nın Cambridge fabrikasında çalışan bir işçinin COVID-19 testinin pozitif çıkması sonucu şirket 19 Mart tarihinde ülke genelindeki tesislerini kapatmıştı. Bugüne kadar ise toplam 3 çalışanda Koronavirüse rastlandığı Toyota tarafından doğrulandı.

Şimdilerde ağır ağır seri üretime hazırlık yapan Toyota’nın Cambridge ve Woodstock fabrikalarında izleyeceği güvenlik prosedürleri aynı olacak. Keza fabrikalarda üretime başlanması için çizilen yol haritası da birbirinin aynısı.

İşe başlamadan form dolduracaklar

Voss’un açıklamasına göre çalışanları COVID-19’a karşı izleme faaliyetleri henüz işçiler evdeyken başlayacak. Evden çıkmadan önce form dolduracak olan işçiler muhtemel belirtileri ve yaptıkları seyahatleri izlem ekibine gönderecekler.

Fabrikaya varıldığında ise mutlaka maske takılacak, eller dezenfekte edilecek ve işe başlamadan önce vücut sıcaklığı ölçülecek. Tüm bu önlemler sayesinde yeni Koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version