Geçtiğimiz ay merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Karma Automotive, tamamen elektrikli otomobiller için geliştirdiği E-Flex mimarisini tanıtmıştı. Bugün geldiğimiz noktada butik otomobil markası E-Flex platformu dört motorlu ve sürekli dört çeker prototip arabalarda test etmeye başladı. Karma’ya göre bu düzenek tam 1,100 beygir gücü kaldırabilecek kadar dayanıklı.

Karma Automotive’in teknolojiden sorumlu başkanı Kevin Zhang, basın mensuplarına verdiği demeçte “Fiziki prototip testlerine başlamak Karma ve bu işe dahil olan tüm çalışanlar için önemli ve heyecan verici bir kilometre taşı. Platformun süper araba sektöründe liderlik için gerekli standartları karşılamakla yetinmeyip üstüne çıkmasını istiyoruz” dedi.

Bu arada Karma’nın E-Flex platformu yalnızca süper ve hiper arabalarda kullanılmak üzere geliştirilmiyor. Şirketin açıklaması henüz test sürecinde olan platformun yol ve pist için tasarlanmış yarış arabalarında da kullanılabileceği yönünde.

Zaten platformun isminde “Esnek” anlamına gelen “Flex” vurgusu bu yüzden yapılmış. Öte yandan birçok farklı motor konfigürasyonunu destekleyeceğini öğrendiğimiz platform, üçüncü parti tedarikçiler ve diğer otomobil üreticileri tarafından da kullanılabilecek.

Bu arada belirtelim: İlk kez Revero GTE modelinde kullanılacak E-Flex iki farklı seçenekle müşterilerin beğenisine sunulacak. Standart versiyonda 75 kWh manganez kobalt lityum iyon batarya yer alacak. Uzun menzilli diğer versiyonda ise batarya kapasitesi 100 kWh’a yükseltilmiş. Bu versiyonda tam dolu batarya ile 480 kilometre kadar bir mesafe kat edebilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version