Geçtiğimiz hafta butik otomobil üreticisi Karma Automotive, Vision EV isimli konsept modelini görücüye çıkarmıştı. Biz de böylelikle New Dawn (Yeni Şafak) adını verdiği kampanya kapsamında üretilecek olan 3 yeni modelden ilki olan Vision EV‘i Çin’de düzenlenecek olan Auto Shanghai fuarından önce görme imkânına kavuşmuştuk.

Şimdilerdeyse bahsi geçen üç yeni modelden ikincisinin gölgeler içindeki görüntüsü gün yüzüne çıktı. Henüz ismi kamuoyuna açıklanmayan model İtalyan tasarım evi Pininfarina ile birlikte tasarlanmış olmasından ötürü ayrı bir yere sahip.

Fotoğraf karartılmış olduğu için elimizde arabanın silüeti ve ön farlarının dışında fikir sahibi olabileceğimiz pek bir şey yok. Ancak Photoshop marifetiyle bu görseli biraz daha aydınlattığımız zaman çeşitli yeni detaylara ulaşabilmek mümkün.

İlk fotoğrafta hayli karanlık gözüken ön ızgaranın her iki kısmında kısmında dikey eksende uzanan metal çizgilerin varlığı göze çarpıyor. Tam orta kısımda da ağ şeklinde farklı bir desen tercihi söz konusu.

Karma Automotive şimdiye dek Pininfarina’nın tasarladığı bu modele ilişkin başka detayları açıklamış değil. Ancak kendini “Lüks elektrikli otomobil üreticisi” olarak nitelendiren Karma’nın bu modeli en azından plug-in hibrid güç ünitesiyle piyasaya sürmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Kim bilir, belki fuarda bu modeli tamamen elektrikli olarak da görebiliriz.

Vision konseptinin yanı sıra yeni nesil Revero plug-in hibrid modeliyle birlikte Şangay’da sergilenecek olan araba kesinlikle heyecan verici.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version