Koenigsegg markasının kurucusu ve CEO’su Von Koenigsegg, dünyanın en hızlı otomobili olma özelliğini taşıyan Koenigsegg Agera RS modelini Kanada’daki otomobil fuarında ilk kez tanıttı.

Kanada’da düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı, kapılarını dünyanın dört bir yanında üretilen en hızlı otomobil modellerine açtı. Toplamda 5 farklı dünya rekorunu elinde tutan süper araba modeli Koenigsegg Agera RS de 16 Ocak ila 25 Şubat tarihleri arasında kapılarını açan fuara katılım gösterdi.

ABD’den sonra Kanada’da sergileniyor

1994 yılında temelleri atılan İsveçli yüksek performanslı araç üreticisi Koenigsegg Automotive AB, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı’nda da Agera RS’i görücüye çıkarmıştı. Şimdilerdeyse bu muhteşem araç Kanada’da sergileniyor.

Rekor üstüne rekor kırdı

Geçtiğimiz yıl 4 Kasım tarihinde ABD’deki Nevada çölünde hız denemesi yapılan Agera RS, beş rekoru egale ederek muhteşem bir başarıya imza attı. Bu rekorlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Bugüne dek fabrika ortamında üretilen bir araçla çıkılan en yüksek hız: Saatte 447.19 km
  • Sıfırdan 400 km’e: 33.29 saniye
  • Halka açık bir yolda çıkılan en yüksek hız: 457.94 km/s

Gerçekten inanılmaz bir hıza sahip olan aracın kulvarında en yakın rakipleri arasında ise Aston Martin’in ABD’deki fuarda tanıttığı Valkyrie Supercar konsept modeli ve Ford’un yeni GT Supercar araçları yer alıyor. Zengin Dubai şeyhleri tarafından büyük ilgi gören Agera RS’in fiyatı ve diğer teknik özellikleri ise bir başka haberin konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version