Uzun süredir Ferrari’nin 488 GTB modelinin bir üst versiyonu üzerine çalıştığı yönündeki söylentiler, yurtdışı menşeli otomobil sitelerinde haber konusu ediliyordu. Her ne kadar şuan için resmî ağızdan bir doğrulama olmasa da bildiğimiz 488’in daha hafif, daha güçlü ve üst düzey donanımlı modeli için çalışmalar yürütülüyor olabilir.

Bugün gelen bir haberde ise bahsi geçen yeni modelin isminin 488 GTO olabileceği ve Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı iddia edildi. Dahası, araca ait bir fotoğraf da paylaşıldı!

Instagram’da ortaya çıktı

Instagram üzerinden yalnızca Ferrari modelleriyle alakalı paylaşımlar yapan Ferrari Photo Page isimli hesap, kaynağının adını vermeden 488 GTO’ya ait olduğu öne sürülen bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaştı. Fotoğrafın gerçek olup olmadığı şuan için bilinmiyor, ancak özel bir etkinlikte çekilmiş olması kuvvetle muhtemel. Kim bilir, belki de bu etkinlik aracı satın alabilecek potansiyel müşterilerle gerçekleştirilmiş olabilir.

Ancak fotoğrafta gözüken aracın 488’in bir üst modeli olup olmadığı net değil.

V8 motorla 700 beygir güç hayal değil

Bugüne kadar üretilen en güçlü V8 motora sahip olması planlanan yeni Ferrari modelinin 700 beygirden fazla güç üretmesi bekleniyor. Amaç ise mümkün mertebe fazla ağırlıklardan kurtulup hafif bir model geliştirmek. Bunun için 488 GTO’da daha çok karbon fiber malzeme kullanımına özen gösterilebilir. Geliştirilmiş aerodinamik şase yapısı, yere neredeyse sıfır giden süspansiyonlarla 488 GTO’nun LaFerrari’den daha hızlı olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version