Tamamen otonom seyahat edebilen bir Uber aracının ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Tempe şehrinde karıştığı ölümlü trafik kazasını sıkı takipçilerimiz hatırlayacaktır. Mart ayında gerçekleşen kazada bisikletiyle karşıdan karşıya geçen 49 yaşındaki kadın Elaine Herzberg hayatını kaybetmişti.

Bugün ise Tempe polisinden yapılan açıklamada delillerin direksiyonun başında güvenlik maksatlı duran sürücünün kaza öncesinde cep telefonu üzerinden bir televizyon şovu izlediğine işaret ettiği belirtildi. Sadece Uber’i değil, sürücüsüz otomobil geliştirmek üzere AR-GE faaliyeti yürüten tüm şirketleri etkileyen ölümlü kaza için polis “Kesinlikle önlenebilirdi” yorumunu yaptı.

318 sayfalık rapor hazırlandı

Tempe Polis Karakolu tarafından hazırlanan 318 sayfalık rapor geçtiğimiz Salı günü kamuoyuyla paylaşıldı. Rapora yansıyan bilgilerde Uber aracında bulunan güvenlik sürücüsü Rafaela Vasquez‘in yola değil, elindeki cep telefonuna baktığı belirtildi. Üstelik gece vakti karşıdan karşıya geçen 49 yaşındaki Herzberg’e çapmadan yalnızca birkaç saniye önce.

Rapora göre Vasquez arabayla adam öldürmek suçundan yargılanabilir. Çünkü eğer Vasquez kaza öncesinde dikkatini yola vermiş olsaydı, Herzberg belki de hala yaşıyor olabilirdi.

Hulu üzerinden yayın izliyormuş

Peki, polis Vasquez’in o an televizyon izlediği bilgisine nasıl ulaştı dersiniz?

Bunun için Tempe polisi tıpkı Netflix gibi bir yayıncılık hizmeti olan Hulu’ya başvurarak kayıtları talep etmiş. Vasquez’in hesabından The Voice isimli yayının kaza gecesi 42 dakika boyunca izlendiği ve kazanın gerçekleştiği gece 21:59’a kadar yayının devam ettiği böylelikle ortaya çıkmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version