İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin, yeniden yapılanma programı kapsamında bir dizi acı reçeteyi hayata geçirdi. Buna göre şirket 500 kişiyi işten çıkarmak için düğmeye bastı.

En son CEO’su değişen şirket, Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı kan kaybını durdurabilmek için çareyi personel çıkarmakta bulmuş. İşten çıkarılacak çalışanlarına danışmanlık hizmeti vereceğini açıklayan Aston Martin, bu karara gerekçe olarak planlanandan daha az otomobil üretmeye başlamalarını gösterdi.

Otomobil üreticisinden yapılan açıklamada yeniden yapılanma maliyetinin yaklaşık 12 milyon Sterlin civarında olacağı belirtildi. Fakat denilene göre bu yapılanma sonrası firma her yıl yaklaşık 10 milyon Sterlin operasyon giderinden tasarruf etmeye başlayacak.

Tüm dünya genelinde düşen talep nedeniyle üretim giderlerinde 8 milyon Sterlin civarında bir tasarruf sağlanması da bekleniyor.

İlk SUV modeli DBX yolda

James Bond filmlerinden aşina olduğumuz Aston Martin markası ilerleyen dönemde kârlılığını artırmak için organizasyonel yapısını yeniden şekillendirecek. Bu doğrultuda marka, yatırımcılarına yaptığı açıklamada ilk SUV modelleri DBX’in yaz aylarına doğru satışa sunulacağını ve araç için birçok müşterinin şimdiden sıraya girdiğini duyurdu.

Yaklaşık 1 yıldır test edilen araba, maddî açıdan zorluk yaşayan marka için can simidi olabilir.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Aston Martin CEO’su Dr. Andy Palmer, borsada işlem gören şirketin hisselerinde yaşanan büyük kaybın ardından görevden ayrıldığını açıklamıştı. 2014 yılından bu yana firmayı yöneten Palmer’in yerine Mercedes-AMG’nin eski patronu Tobias Moers getirilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version