Dünyanın dört bir yanındaki otomobil pazarlarında sıfır arabalara olan talebin azaldığı bilinen bir gerçek. Üstelik bu durum artık marka ve segment fark etmeksizin tüm üreticileri vurmuş durumda.

Elektrikli ve hibrid güç ünitesi geliştirmenin yol açtığı masraflardan tutun, otonom araçlarla ilgili AR&GE çalışmalarına ayrılan bütçelere kadar birçok gider kalemi dev markaların belini bükmeye başlamış durumda artık. Hal böyle olunca firmalar kaçınılmaz bir şekilde masrafları kısmaya ve mevcut durumu muhafaza etmeye odaklanmış haldeler.

Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Daimler de bu grupların başında geliyor. Gider kalemlerini en aza indirmek için çalışanların işine son vermekle yola koyulan Daimler, Handelsblatt gazetesinin şirket kaynaklarına dayandırdığı haberine göre yaklaşık 15 bin kadar kişiyi etkileyecek acı bir reçete hazırlamış.

1,4 milyar Euro tasarruf hedefleniyor

Geçen sene Kasım ayında Daimler cephesinden yapılan açıklamada personel giderlerini azaltmak için en az 10 bin kişinin işine son verileceği belirtilmişti. Bu sayede hedef 1,4 milyar Euro paranın kasada kalmasını sağlamak. 2022’nin sonuna dek aşama aşama işten çıkarılacak olan kişilerin sayısı Handelsblatt’a göre 10 bini de aşıp 15 bini bulacak.

Son olarak Salı günü düzenlenen basın toplantısında grup yöneticilerinden Ola Kaellenius tarafından yapılan açıklamada çok fazla para gerektiren, geri dönüşü az olan alanlara yatırımların azaltılacağı da belirtilmişti.

Konuya ilişkin görüşleri sorulan Daimler grup sözcüsü herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version