Güney Kore menşeli otomobil üreticisi Kia, dördüncü nesil 2022 Sedona modelini tanıttı. Yeni ön yüzü ve şık tasarım detaylarına ev sahipliği yapan araba öncelikli olarak ABD pazarını önceliyor. Başka pazarlarda Carnival adıyla satışa sunulan model Kia tarafından GUV, yani ‘Grand Utility Vehicle’ olarak tanımlanıyor.

2022 Sedona veya Carnival modeli piyasada bulabileceğiniz en iyi aile minivan modellerinden birisi. Normalde bu tür aile araçlarında tasarım yerine işlevselliğe önem verilir. Ancak Sedona burada ciddi bir istisna oluşturuyor. Daha uzun bir tavana sahip olması için Kia, Sedona’nın A sütununu yukarıya taşımış. Önceki nesil modele kıyasla araç daha sert bir görünüme ve atletik silüete de kavuşmuş.

LED ön farlar, krom ile süslenmiş ön panjur ve marşpiyel, karartılmış A ve B sütunları göze çarpan hoş tasarım detayları arasında yer alıyor.

Satış adedi bakımından minivan modellerinin SUV’ların gerisinde kaldığı bir sır değil. Ancak Sedona kalabalık ailelere hitap etmesi, minivanların kötü tasarımlarından sıkılanlar için ciddi bir alternatif oluşturması ve SUV’a benzeyen dış görünümüyle bu durumu tersine çevirmeye aday.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkacak

Kia’nın açıklaması yeni Sedona modelinin 2020’nin üçüncü çeyreği itibariyle Güney Kore’de satışa sunulacağı yönünde. ABD pazarı için ilk teslimatların önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlaması bekleniyor. Böylesine güzel tasarımlı ve kullanışlı bir minivan modelinin Türkiye’ye gelmeyecek olması ise üzücü gerçekten.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version