Koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv sektöründe işlerin ciddi darboğaza girmesinin ardından Kia Kanada, hızlıca bir toparlanma eğilimine girdiği Haziran ayını 20 senedir faaliyet gösterdiği ülkedeki en kârlı ayı olarak kapattı.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayına kıyasla satışları yüzde 7 oranında artırmayı başaran Kia, toplamda 8 bin 647 adet sıfır otomobil satışı gerçekleştirdi. Mayıs ayında ise satışlar 5 bin 904 adette kalmıştı. Bu çok önemli kilometre taşının geçilmesinin yanı sıra Kia Kanada, Haziran ayında satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 54 oranında artırmayı da başarmış oldu.

En çok yeni Kia Seltos satıldı

Güney Kore menşeli markanın Kanada’da en çok sattığı model ise Kia Seltos oldu. Kia’nın bu zamana kadarki toplam model satışlarında ikinci sırayı alan Seltos, Mayıs ve Haziran ayında 2 bin 670 adet sattı.

Tanıtıldığı günden bu yana hemen her pazarda çok sevilen ancak Türkiye’de satışı olmayan Seltos, Mayıs ayında 542 adet satarak Kia’nın en çok tercih edilen modeli oldu. SUV modelinin bu kadar çok beğenilmesinin ardında uygun fiyatı ve geniş iç hacminin yanı sıra sunduğu gelişmiş sürüş asistanları da önemli rol oynadı.

Kia Kanada’da ödülleri toplamaya doymuyor

Bu arada Kia’nın baştan aşağıya yenilenen Telluride modeli, Kanada Otomobil Gazetecileri Derneği (AJAC) tarafından 2020 yılının en iyi büyük SUV’u ödülüne layık görülmüştü. Yine aynı dernek geçen sene yılın otomobili ödülünü Kia Stinger modeline vermişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version