Dünyanın en büyük otomobil markalardan biri olan Kia, en son Apple ile ortak araba üreteceği haberlerine konuk olmuştu. Proje iptal oldu ya da hiç başlamadı, iddialar asılsız çıktı gibi bir çok tartışma konusu ortaya çıktı.

İşte tüm bunları unutturacak olan yeni bir gelişme yaşandı. Markanın Amerika şubesinin hack saldırısına uğradığı söylendi.

Kia Fidye Ödemek Zorunda mı Kaldı?

DoppelPaymer isimli bir hacker grubunun saldırı yaptığı ve bu saldırganların birçok dosyayı ele geçirdiği de belirtildi. Ele geçirilen dosyaların ise şifrelendiği ve markadan da fidye istendiği söylendi. İlk etapta markadan 20 milyon dolar seviyesinde Bitcoin ödemeli olarak fidye istendiği söylendi.

İddialara göre hacker grubu bu bilgiler için 20 milyon dolarlık Bitcoin istedi ama süre sınırı koydu. Resmen doğrulanmamış olan bilgiler olduğu için iddia olarak kalan bilgilere göre 3 günlük bir süre var.

3 günlük süre sonunda istenen fidyenin ödenmemesi durumunda miktarın 30 milyon dolar değerinde Bitcoin’e çıkış yapacağı söyleniyor. Bu fidyenin ödenmemesi durumunda ise ele geçirilen tüm bilgilerin basın ile paylaşılacağı söyleniyor.

Hangi bilgilerin hackerlar tarafından ele geçirildiği konusunda ise herhangi bir detay yok. Ayrıca geçen haftalarda araçlarla iletişim kurulmasını sağlayan uygulamaların sorun vermesinin nedeni de bu olarak gösteriliyor.

Resmi açıklamaların yapılmasının ardından konunun detayları da belli olacak. Şu an için sorunun sadece Kia Amerika şubesi için geçerli olduğu söyleniyor.

Ayrıca müşterilerin durumdan nasıl etkilendiği konusunda da resmi bir açıklamanın yapılmasını beklemek gerekiyor. Bakalım bu konuda Kia nasıl bir duyuru gerçekleştirecek? Ortaya atılan iddiaların ne kadarının doğru olduğunu bu şekilde öğrenmiş olacağız.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version