Kia Genel Müdürü Can Ağyel markanın Türkiye’de ve dünyadaki durumu; piyasada nasıl konumlandığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Güney Koreliler değişik bir kültüre sahip ve çok çalışkan bir millet. Zaten Güney Kore, otomotiv, elektronik gibi konularda çok yatırım yapıyor ve başarılılar. Sonuçta Güney Kore, hızlı büyüyen ülkelerden biri ve Kia da dünya genelinde hedefleri doğrultusunda hızla büyüyor” diyen Ağyel sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’de ise Anadolu Grubu olarak deneyimli yöneticilerimizle Kia’nın pazar payını artırmak için yoğun çalışıyoruz.

Dünya genelinde Kia, Hyundai çatısı altında yer alıyor ve bu grup 2018’de 7,4 milyon binek otomobil sattı. Bu rakamın 2,8 milyon adedi Kia.

Grup, araştırma geliştirme birimine çok fazla yatırım gerçekleştiriyor ve bugün elektrikli otomobile yatırım yapan en büyük markalardan biri Kia.

Kia, Elektrikli Otomobil Pazarının Öncülerinden

Niro, Optima ve Soul modelleriyle Avrupa’da elektrikli otomobil pazarının en büyük markalarından biri olan Kia, gelecekte bugünkü konumundan daha başarılı bir marka olacak.

Kia’nın Türkiye’deki algısı özellikle Kia kullanıcısı olmayanlar için düşük. Buna karşılık İpsos tarafından bir araştırma yapıldı ve Türkiye’de 10 Kia kullanıcısından 9’unun yeniden Kia satın alamk istediği ortaya çıktı.

Fiyat/Fayda Açısından Kia Doğru Tercih

Kia kullanıcıları, araçlarının fiyat/fayda açısından ideal yani akıllıca olduğunu belirtiyor.

Aslında bu, sadece Türkiye için değil, Avrupa ile Amerika için de geçerli ve bu nedenle de Kia, dünya genelinde her sene pazar payını arttırıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version