Güney Koreli otomobil üreticisi Kia şu sıralar rakipleri arasından sıyrılmaya başlamış durumda. Özellikle güçlü olduğu ABD pazarında birçok yeni modeli piyasaya süren firmanın Telluride isimli crossover modelinin yanı sıra K5 sedan, Seltos ve Sorento ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Kia CEO’su Ho Sung Song’un açıklamasına göre şirketin bu denli atağa kalkmış olmasının sebebi “S Planı” isimli plan doğrultusunda sıralanan hedeflerin bir bir tamamlanıyor oluşu.

“S Planı” kapsamında Kia yenilenmiş logosunu da görücüye çıkaracak. İlk kez geçen sene tanıtılan Imagine isimli konsept arabada gördüğümüz logo en son patent başvurularına da konu olmuştu. Elimize ulaşan son bilgiler ise bu yeni modern görünümlü logonun önümüzdeki yıl tanıtılacak modellerde kullanımına başlanacağına işaret ediyor.

Kia elektrikli otomobil pazarına göz dikti

Öğrendiğimize göre Kia önümüzdeki yılın ilk günlerinde S Planı’nı resmen kamuoyuna tanıtacak. Bu plana ismini veren “S” harfi Türkçe’ye “Geçiş” olarak uyarlayabileceğimiz “Shift”ten geliyor. Automotive News’te yer alan haberde CEO Song’un Kia markasını daha dinamik, tarz sahibi ve özgün hale getirmeyi istediği bilgisi paylaşıldı.

Özellikle rekabetin her geçen gün kızıştığı elektrikli otomobil pazarında Kia’nın daha iddialı bir oyuncu olması amaçlanıyor. Nitekim bu doğrultuda marka 2025 yılına kadar en az 11 tane tamamen elektrikli modelini piyasaya sürecek. Bunun için 25 milyar dolar değerinde müthiş bir yatırım bütçesi ayrılmış bile.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version