Kia’nın D segmentinde boy gösteren modeli Optima, bu yılın üçüncü çeyreğinde yeni dizel motoruyla müşterilerin beğenisine sunulacak. Aktif güvenlik teknolojisi daha da geliştirilen Optima’nın benzinli motor seçeneği de dileyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek.

Spor vagon kasa modeli de bulunan Optima’da şu iki yeni güç ünitesi opsiyonel olarak sunulacak: Kia’nın yenilenen U3 1.6 litrelik CRDi dizel motoru ve 1.6 litrelik T-GDi benzinli motoru.

Elden geçirilen iç ve dış tasarım detaylarının yanı sıra yeni Optima’da Kia’nın son çıkan aktif güvenlik ve araç içi bağlantı sistemleri de mevcut bulunacak.

2017 için satış rakamları iyiydi

Kia Optime, geçen sene 16 bin 800 adetten fazla satmayı başardı. Kia Motor Avrupa’nın COO’su Michael Cole, bu başarıyı “Optima 2017’de Avrupa genelinde satış rekoru kırarak Kia’nın kıta genelindeki sürdürülebilir büyümesine önemli katkıda bulundu” diye yorumladı.

1.7 CRDi motorun yerini alacak olan yeni dizel motor, salgıladığı düşük emisyon miktarıyla çevreye daha az zarar verecek. Ayrıca Optima’da spor, ekonomi, akıllı ve konfor olmak üzere 4 ayrı sürüş seçeneği de yer alıyor.

Gelişmiş güvenlik önlemleriyle donatıldı

Direksiyonun dönüş açısına göre pozisyon alabilen yeni LED ön farlar, şerit takip sistemi ve yaya tanımlama özelliğine sahip çarpışma önlemem sistemi gibi gelişmiş güvenlik önlemlerine ev sahipliği yapan yeni Optima; sürüş esnasında şoförün dalgınlığını fark edip uyarı verebilme özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version