Kia‘nın ABD‘de satışa sunduğu ve beklenenden çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Stinger isimli spor sedan modeli, Güney Koreli otomotiv devinin kıta genelindeki popülerliğini de artırmışa benziyor. Yol tutuşu ve performans gibi kriterler bazında otomotiv editörlerinden geçer not almayı başaran Stinger, şimdi sınırlı sayıda üretilecek yeni modeliyle otomobil galerindeki yerini aldı.

2019 model Kia Stinger GT Atlantica adı verilen model, sınırlı sayıda üretilecek. Ancak Kia, satış rakamları beklenenin çok üstünde gelen Stinger GT2 AWD modeli baz alınarak geliştirilen bu yeni araçla ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak yetkili bayi ve satış noktalarından alınan duyumlara göre Stinger GT Atlantica‘da gelişmiş özelleştirme seçenekleri müşterilerin beğenisine sunulacak.

Özel metalik mavi renkle geliyor!

Yalnızca 500 adet üretileceği resmî makamlarca doğrulanan Stinger GT Atlantica modeli, sadece bu modele özel metalik mavi renkle gelecek. Özel modelin satışı ise yalnızca ABD genelinde gerçekleştirilecek.

Kullanılacağı kesinleşen 19 inçlik jantlar ise aracın Avrupa versiyonundan ödünç alınacak. Espresso Kahverengi Nappa deri iç döşemeler ise standart Stinger modelindekinden daha farklı.

3.3 litrelik çift turbo V6 motoruyla 365 beygir güç kapasitesine sahip olan Stinger GT Atlantica’da 8 ileri otomatik şanzıman standart olarak yer alıyor. Normal ve Spor olmak üzere iki farklı sürüş modu da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu iki sürüş modunda üretilen tork gücü ön ve arka tekerlere farklı oranlarda aktarılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version