Aralarında Mazda3 ve Mazda CX-30 gibi iddialı modellerin yer aldığı rakiplerini bir bir safdışı bırakan Kia Telluride, 2020 Dünyada Yılın Otomobili ödülüne layık görüldü. Güney Koreli bir otomobil üreticisi bu ödülü almayalı tam 16 yıl geçmişti.

Kia Telluride’nin yarışmadan birinci çıkması ise hiç kolay olmadı. Neredeyse 50’den fazla rakiple yarıştı, 24 farklı ülkeden 86 jürinin çoğunluğunu sağlamayı başardı. Öyle ki rakipleri arasındaki Jaguar i-Pace ve Volvo XC40 Dünyada Yılın Otomobili ödülünü sırasıyla 2019 ve 2018’de almışlardı.

Başarı tesadüf değil!

Motoru çok büyük hacimli olduğu için Kia, Telluride’yi Türkiye’ye getirmiyor. Bunun dışında Telluride’nin parasının karşılığını tam manasıyla verdiğini söyleyebilmek mümkün.

7 koltuklu bu büyük SUV modeli birçok farklı iç döşeme seçeneğini müşterilere sunuyor. Sahip olduğu 10.25 inçlik dokunmatik ekranı, kablosuz telefon şarj ünitesi ve elektronik olarak ayarlanabilir sunroofuyla konfordan ödün vermeyen kalabalık aileler hitap ediyor.

Aracın büyük motorlu olduğundan bahsetmiştik. V6 motoru 3.8 litrelik olan araç toplam 291 beygir güç çıkışına sahip. 20 inç büyüklüğündeki jantların üzerinde yükselen sürekli dört çeker SUV’u 4 farklı sürüş modunda kullanabilmek de mümkün: Comfort, Eco, Sport ve Smart.

Ülkemize gelmesi çok düşük bir ihtimal

Kuzey Amerika bölgesi ağırlıkta olmak üzere birkaç Avrupa şehrinde de satılan Kia Telluride, özellikle dikkat çekici dış görünümüyle müşterilerin aklını çelmeyi başarıyor. Kullanılan materyallerin çok kaliteli olması da bir diğer etken tabii ki.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version