Kia, Avrupa kıtası genelinde satışa sunulacak yeni hibrid Sorento’nun seri üretimine Güney Kore’deki fabrikasında başladığını duyurdu. Markanın amiral gemisi SUV modeli Sorento’nun elektrikliye dönüştürülmüş ilk versiyonu olma özelliğini taşıyan yeni hibrid, sıfırdan tasarlanan bir platforma ve akıllıca konumlandırılmış verimli bir güç ünitesine ev sahipliği yapıyor.

ABD’deki fabrikada da üretim başlıyor

Dördüncü nesil Sorento’nun üretimi Kia Hwasung fabrikasında gerçekleştirilecek. Aynı fabrikada aracın hibrid, benzinli ve dizel versiyonları da üretiliyor.

Banttan inecek ilk Sorento hibrid SUV modelleri ise doğrudan Avrupa’ya ihraç edilecek. Kia’nın iddialı olduğu Kuzey Amerika pazarında satacağı hibrid Sorento’lar ise ABD’nin Georgia eyaletine bağlı West Point’teki Kia fabrikasında üretilecek.

Kia modelleri içinde bir ilk

Üçüncü nesil Sorento modeli de aynı fabrikalarda üretilmişti. 2002 yılında Sorento modelini görücüye çıkaran Kia, tüm dünyada bu zamana dek sevilen SUV modelinden 3 milyon adet satmayı başardı. Dördüncü nesil son Sorento ise bu yılın ilerleyen günlerinde satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar ise Kia’nın aktif olduğu tüm pazarlarda satışa sunulmuş olması planlanıyor.

Orta büyüklükteki SUV modelleri için Kia’nın geliştirdiği yeni platformun ilk kez hibrid Sorento’da kullanılacak olması, bir diğer önemli detay. Bagaj hacmini büyütmek için daha büyük bir gövdeye sahip hale gelen yeni Sorento’da 1.6 litrelik T-GDi turbo direkt enjeksiyonlu benzinli motor, 1.49 kWh lityum iyon polimer batarya ve 44.2 kW elektrik motoru yerini alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version