Haberin fotoğrafına bakıp “Kia Signature bir yerden tanıdık geliyor, ama?” diyorsanız hiç de haksız sayılmazsınız. Bunun sebebi, tarz sahibi bu crossover modelinin bundan bir yıl kadar önce tanıtılan bir başka konseptin ufak tefek değişiklikler geçirmiş hali olmasından başka bir şey değil.

Evet, hatırlanacağı üzere 2018 yılında Hinditan‘da düzenlenen Auto Expo fuarında Kia, SP konseptini görücüye çıkarmıştı. Bu yeni konseptle arasındaki tek fark, son konseptin seri üretime daha yaklaşmış olması.

Bunu nasıl anladığımızı soracak olursanız, orijinal konseptte kullanılan fütüristik kapı tutacaklarının yerini her arabada karşımıza çıkan normal kapı tutacaklarına bırakmış olmasını gerekçe gösterebiliriz.

Yıl sonuna doğru tanıtılacak

Güney Koreli otomobil üreticisi seri üretime hazır SP Concept veya Signature modelini bu yılın sonuna doğru tanıtması bekleniyor. Banttan inecek model Kia’nın yeni kompakt crossover aracı olarak uluslararası pazarda satışa çıkacak.

Öte yandan Kia’nın aynı modeli Tusker ismiyle ABD’de de satacağına ilişkin bazı söylentiler var, ancak bunlar henüz teyit edilmiş değil. Muhtemelen 2019 New York Otomobil Fuarı kapsamında Kia, Kona Venue crossover modelinin ağabeyi olarak bu aracı görücüye çıkarabilir.

Yeni tasarım çizgilerini taşıyor

Kia’nın kendi memleketi olan Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen otomobil fuarında tanıtılan bu yeni konsept, gelecekte üretilecek Kia modellerinin tasarım çizgilerini de bünyesinde taşıyor. Şık, modern ve göz kamaştırıcı bu yeni tasarım anlayışı karşımıza çıkacak yeni Kia’larda da aynen devam ettirilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version