Kış lastiği zamanı geldi de geçiyor bile. Uzun yıllar boyunca herhangi bir zorunluluk olmadığı gibi bilgilendirme de yapılmadığı için kış lastiklerinden bihaber yaşadık.

2000’li yılların başından itibaren kış lastiğinin önemini kavrayan ve bunu da herkese duyurmaya çalışan gazetecilerden biri olarak, geldiğimiz noktadan çok mutluyum. Tabii, gidilecek daha çok yol var ama en azından ticari araçlara getirilen zorunluluk, Valiliklere verilen yetkiler, trafik güvenliği için son derece önemli gelişmeler.

Malum, kanunla kış lastiği takması zorunlu kılınan araçlar için 1 Aralık tarihi itibarıyla kış lastikleriyle yola çıkıyor. Bu da kaza yapma riskini azaltıyor.

Ancak binek otomobillerle ilgili bir zorunluluk henüz yok. Öncelikle, kış lastiklerinin sadece karlı zeminlerde kullanıldığını zanneden ve kış lastiklerini ekstra masraf olarak gören araç sahiplerinin doğru bilgilendirilmesini sağlamak zorundayız.

Kış Lastiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kış lastikleri soğuk ve kuru asfaltta da sürüş güvenliğini artırır. Hem yol tutuş hem de frende daha iyi sonuçlar ortaya çıkar; tabii hava sıcaklığı 7 C derecenin altındayken.

Ayrıca aracınızı satın aldıktan bir süre sonra bir takım lastik değiştirecekseniz kış lastiği sizin için ekstra masraf olmaz. Bana göre, çok uzun km’ler kullanılmayacak ve satılacak bir otomobile bile kış gelir gelmez kış lastiği alınmalı.

Sonuçta yaz lastiği nedeniyle yapacağınız kazadaki maddi kayıplarınız kış lastiği maliyetinden daha fazla olabilecektir.

Kışın yaz lastikleri kullanırken yaşanacak olumsuzluklar kriz yönetimi gerektirir. Kış lastiği takmaksa risk yönetimidir. Canımız ve malımız için risk yönetimi, kriz yönetiminden çok daha faydalıdır.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version