Hobi olarak arabalarla ilgilenmeyi seven herkes gibi bizler de diğer otomobil tutkunlarının dişinden, tırnağından arttırarak sahip olduğu modellerinin başına bir şey gelmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Amerikan televizyon kanalı HBO’nun çektiği yeni bir mini dizinin setinde çıkan yangında küle dönen 1990 model Chevrolet araçların başına gelen de bize aynı duyguları yaşattı.

Gece yarısı alevler bir anda parladı

Wally Lamb‘ın 90’lı yıllarda geçen This Much I Know is True isimli kitabından uyarlanan dizinin çekimleri New York eyaletine bağlı Elmersville’deki Chevrolet, Pontiac, Oldsmobile ve Isuzu araçlarının sergilendiği bir galeride gerçekleştiriliyordu.

Gece saat 00:45 sularında çıkan yangın alarmları harekete geçirmiş olsa da sabah olduğunda galeriden geriye yanık metal, ahşap, kül ve duman kokusundan başka bir şey kalmamıştı.

Nadir bulunan araçlar yangında mahvoldu

Automobile dergisinin New York büro şefi Jamie Kitman yazı işlerinin yanı sıra sahip olduğu araçları film setlerine kiralamasıyla da bilinen bir isim. Ne yazık ki sahip olduğu 27 klasik arabanın 12’si çıkan bu feci yangında küle döndü.

Kullanılamaz hale gelen arabaların arasında sarı renkli, düşük kilometreli 1990 model Chevrolet Beretta Indy Pace Car, beyaz renkli C1500 kamyonet; 454 SS kamyonet, birçok farklı paket ve donanımda Corvette ve Camaro modelleri yer alıyordu.

HBO çekim ekibinin kamera ve diğer ekipmanları da yangında küle döndü. En azından herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmemiş olması sevindirici.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version