Saatte 500 km hız yapan arabalar listesine ilk giren model, Bugatti’nin geçen yıl Eylül ayında tanıttığı Chiron Super Sport 300+ ismini taşıyan süper otomobiliydi. Her ne kadar seri üretilen modellerde bu hız elektronik olarak 440 km/s olarak sınırlanmış olsa da Top Gear’ın haberine göre herhangi bir müşteri, Bugatti’den bu sınırı kaldırmasını talep edebiliyordu.

Öte yandan araç sahiplerinin Volkswagen Grubu’nun araç testler için kullandığı muhteşem Ehra-Lessien pistine de giriş yapıp asfaltın tozunu alabilme opsiyonları da mevcuttu.

Jesko modeli 482 km/s hız yapabiliyor

Şimdilerde ise 500 km/s hıza çıkabilen araçlar arasına Hennessey’in Venom F5 ve SSC North America’nın Tuatara modelinin ardından Koenigsegg de dahil olmak istiyor. Jesko modeliyle bu barajı aşmanın yollarını arayan şirket, Agera RS’nin yerine geliştirdiği bu aracı geçen sene Cenevre’deki fuarda görücüye çıkarmıştı. İsveç menşeli süper otomobil üreticisi Jesko’nun 482.8 km/s hız yapabildiğini daha önceden duyurmuştu.

Şimdilerde ise The Supercar Blog’da yer alan bir haberde Koenigsegg’in Jesko ile çıktığı bu hız sınırını daha da yükseğe çekmeye çalıştığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre yeni geliştirilecek olan arabanın saatte 500 km hız yapması amaçlanıyor. Muhtemelen Jesko modeli baz alınacak ve daha yeni bir model ortaya konacak.

Mission 500 konsepti hazırlanıyor

Koenigsegg, Mission 500 adını verdiği yeni konsept modelini Cenevre’deki fuarda görücüye çıkacak. Bu aracın saatte 500 km hız yapması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version