Sıfır emisyonlu spor otomobil üretmeyi hedefleyen ilk marka Koenigsegg olmayabilir, ancak İsveç menşeli lüks süper spor üreticisinin bir sonraki modeli çevreye hiç zarar vermeyişinin yanı sıra göreceli olarak uygun fiyatıyla da müşterilerin dikkatini çekmeye çalışacak.

Multi milyarder iş adamlarının ve zengin sporcuların vazgeçemediği markaların başında gelen firma, normalde çok fahiş fiyatlara sattığı araçların aksine yeni süper arabasında bu politikayı terk edecek.

İsveçli marka elit kesim arasında elde etmiş olduğu ünü sınırlı sayıda ürettiği görkemli spor otomobil modellerine borçlu. Öyle ki bu modellere sıradan zenginler dahi kavuşamıyor. Agera RS‘yi ele alalım mesela.

Sadece para vermek yetmiyor!

Başlangıç fiyatı 2 milyon doların üzerinde olan bu aracı satın almak isteyenlerin hayli sabırlı olmaları da gerek. Çünkü Koenigsegg her sene belli miktarda arabayı üretebiliyor, fabrikasyon veya seri üretim yapmıyor. Ferrari veya Porsche gibi değil.

Her bir detayında el işçiliğini barındıran muhteşem modellerden senede sadece 20 adet üretilebiliyor. Öyle ki bugün sipariş verseniz aracınızı teslim alabilmek için birkaç sene beklemeniz gerekebilir, şakasız.

Yeni hibrid model daha ucuza satılacak

Daha ucuza derken “göreceli” olarak daha ucuza. Top Gear dergisine demeç veren Koenigsegg’in kurucusu ve sahibi Christian von Koenigsegg, hibrid güç ünitesine sahip olmasını planladıkları yeni modelin fiyatının 1 milyon Euro civarında olacağını açıkladı. Üretilecek araba miktarı ise “senede yüzlerce adet” olarak belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version