Bu yılın başlarında, Ocak ayında süper spor otomobil markası Koenigsegg‘in National Electric Vehicle Sweden (NEVS) firmasıyla bir ortak girişim ve yatırım anlaşması imzaladığı haberi gündeme gelmişti.

Çinli elektrikli araba üreticisi İsveçli markanın yüzde 20 hissesini 171 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Geliştirilecek yeni ve göreceli olarak daha ucuz bir modelin yüzde 65’lik hissesi de yine NEVS’e geçmişti.

Fiyatı hiç de ucuz sayılmaz

Ucuz dediğimize bakmayın, markanın kataloğundaki diğer araçlara kıyasla daha ucuz bir modelden bahsediyoruz. Öyle ki ilk başlarda aracın 1.15 milyon dolar gibi bir ücretle satılacağı konuşuluyordu.

Ancak sonradan Road & Track dergisine verdiği demeçte firmanın sahibi Christian von Koenigsegg net bir rakam vermese de “6-7-800 bin dolar arası diyelim, özelliğine ve paketine göre değişir” demişti.

Öte yandan Koenigsegg’in NEVS’le şirket evliliğine gitmesinin birçok kişiyi şaşkınlığa uğrattığı kesin. Oysa ki NEVS, İsveçli markaya pek de yabancı sayılmaz. Saab bir zamanlar kullandığı test tesislerinde NEVS ile işbirliği içerisindeydi. Sonradan NEVS, Saab’ın tüm varlıklarını satın aldı ve İsveçli marka 2011 yılından itibaren model üretimine son verdi.

Saab’ın mirasını NEVS devralmıştı

NEVS şimdiye dek herhangi bir araba modeli geliştirmiş değil. Ancak emisyon test laboratuarından tutun, test pistleri ve çarpışma testlerinin gerçekleştirildiği tesislere kadar Koenigsegg’in de işine yarayacak bir sürü varlığa sahip. Elbette ki Saab’dan devraldığı miras sayesinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version