Mercedes-Benz’in G-Class araçları halihazırda yıkılmaz veya parçalanamaz gibi gözüküyor. Kapıların ağırlığından tutun, kaputunun sağlamlığına kadar G serisindeki modellerin tümü yekpare çelikten imal edilmiş kadar kaliteli. Ancak fabrika çıkışı G-Class modelleri halen daha kurşunları durdurma noktasında pek başarılı sayılmaz.

Neyse ki bu noktada devreye Kanada merkezli Inkas isimli özel modifikasyon ve VIP araç tasarım merkezi devreye giriyor. Fiyatı 1.2 milyon dolar olarak belirlenen özel zırhlı G63 modeli, Inkas’ın web sitesindeki limuzin modelleri arasında yerini almış bulunuyor.

Standart G63 modeline kıyasla 150 cm kadar daha uzun olan bu aracın teker aralığı 449 santimetre. Kurşun geçirmez zırhı sayesinde 7.62 mm kalınlığındaki mermileri ve el bombalarını durdurabiliyor. Aşağıda yer alan tanıtım filminden de aracın iç dizaynında kırmızı ve mavi ışıkların bulunduğu anlaşılıyor.

Tüm arazi koşullarında en yüksek performansı verecek şekilde modifiye edilen araç sürekli dört tekere güç aktarıyor. Kaputun altında ise üstün Alman mühendisliğinin ürünü olan 5.5 litrelik çift turbolu V8 motor yerini almış durumda.

Günümüzde piyasaya sürülen üst düzey zırhlı araçların çoğunda olduğu gibi, G63’te de iç döşeme noktasında hiçbir masraftan esirgenilmemiş. Balistik camların kullanıldığı arabanın kabininde 4K Ultar HD televizyon ve Apple TV mevcut. Alcantara adı verilen özel bir deriyle kaplanan koltuklar, TV’nin hemen altındaki minibar, ayarlanabilir ışıklar ve tavandan vuran gerçekçi güneş ışığı gibi birçok detay titizlikle düşünülmüş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version