Haberin fotoğrafında gördüğünüz bu minik ve şık kamp aracı, Rusya’nın başkenti Moskova’da faaliyet gösteren Lux-Form isimli bir şirketin eseri. Taşınabilir kamp çadırları ve kompakt van modelleri üzerine ihtisas geliştiren bu modifikasyon firması, ürettiği aracı Lada Granta üzerine inşa etmiş.

Rusya’nın haricinde bazı Doğu Avrupa ülkelerinde de karşımıza çıkabilen Lada Granta, aslında bir sedan modeli. Nitekim bu kamp aracında da Granta’nın sadece ön tarafı kullanılmış. Şasinin arka kısmı Lux-Form’a ait. Bağımsız yaylı süspansiyonlarla yolculukların daha az sarsıcı olması sağlanmış.

İki kişi için ideal bir kamp aracı

Şirketin yaptığı açıklama, bu kamp aracının sahip olduğu kompakt tasarım sayesinde iki kişilik bir tatil kaçamağı için gerekli olan her şeyi bünyesinde barındırdığı yönünde. Aracın ön koltuklarında da sadece iki kişi oturabiliyor. Arka taraftaki yaşam alanı ise 2 metre 178 santim uzunluğunda, genişliği ise 1,55 metre olarak belirtilmiş. Yükseklik değeri de 1,64 metre.

Kamp aracının ön yüzünü de hesaba katarsak Lada modelinin toplamda 5 metrelik bir uzunluğa çıktığını söyleyebiliriz. Bu hayli fazla.

İçerisinde yok yok!

Tek gözlü bir ocak, klozet, duş alınabilecek bir banyo ve lavabodan oluşan yaşam alanı kamp esnasındaki tüm ihtiyaçları karşılamaya yeter. Temiz su ise 70 litrelik ısıtmalı tanktan sağlanıyor. Atık su ise 45 litrelik bir diğer tankta depolanıyor.

Kamp aracının paketine göre 17 bin 500 dolar ile 27 bin 500 dolar aralığında değişen fiyatlarla satılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version