Lamborghini bu zamana kadar aralarında Countach gibi İtalyan klasiklerinin de bulunduğu birçok egzotik modelin altına imzasını atmayı başarmış bir marka. İnanılmaz derecede yüksek fiyatına rağmen çok sevilen ve her otomobil tutkununun hayallerini süsleyen Aventador modeli de bu modeller arasında anılabilir. Şimdilerde ise Lamborghini 10 bininci Aventador modelini banttan indirdi.

Gri ve kırmızı renk tonlarının kullanıldığı SVJ Roadster formundaki 10 binin Aventador’un iç döşemeleri kırmızı ve siyah renkli. Tayland’a satılacak olan arabanın sahibi çok şanslı.

2.9 saniyede 100 km/s hız!

Lamborghini ilk kez 2011 yılında Aventador’un LP 700-4 olarak da bilinen coupe versiyonunu tanıtmıştı. 700 beygir gücündeki V12 motorun yer aldığı araba 350 km/s hıza çıkabiliyordu. 0-100 km/s hız değeri 2.9 saniye olan aracın inanılmaz hızlı vites atmasını ise ISR robotize şanzıman sağlıyordu.

Bunun dışında kapılar ikonik Countach ve diğer V12 Lamborghini modellerinde olduğu gibi yukarıya doğru kalkarak açılıyordu. Zaten bu açılır kanat kapı tasarımının Lamborghini’nin marka imajıyla özdeşleştiğini söyleyebiliriz.

2021 yılında Lamborghini aracın Roadster versiyonunu tanıttı. Aventador J modeli de aynı sene tanıtıldı. 2016’ya geldiğimizde ise markanın efsane modellerinden Miura’ya saygı duruşu niteliğindeki Aventador Miura görücüye çıktı.

Bu modeli 2016’da tanıtılan Aventador S takip etti. Sürekli dört çeker olan, virajlarda dört tekerleği de dönen arabada 6.5 litre hacmindeki 12 silindirli 740 beygirlik motor kullanılıyordu. 2018’de seri üretime giren Aventador SVJ’nin üretimi ise 900 adetle sınırlandırıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version