Lamborghini, İtalya’daki bir müzede saklanan nostaljik modelleri Espada ve Islero‘yu 50 yaşına girmelerinin şerefine düzenlenecek olan tur için restore ettiğini duyurdu.

Lamborghini’nin Polo Storico adını taşıyan ve tarihî değeri olan modellerin restorasyonuyla ilgilenen birimi, Lamborghini Müzesi’nde bulunan Espada ve Islero modellerinin yeniden küllerinden doğduğu haberini müjdeledi. Buna göre bahsi geçen iki araç, 50. yıllarına özel düzenlenen tura bu şekilde katılabilecekler. Lamborghini’nin Sant’Agata Bolognese bölgesindeki fabrikasında sonlanacak olan tur, 7 ila 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk 4 koltuklu Lambo: Espada!

Espada modelinin Lamborghini için anlamı büyük. Şirketin tarihindeki ilk seri üretim dört koltuklu model olan Espada, üretim hattında kaldığı 10 yıl boyunca toplam 1226 adet satarak en çok tutulan modeller arasına adını yazdırdı. Carrozzeria Bertone için Marcello Gandini tarafından tasarlanan araç 1.2 metreden daha az bir uzunluğa sahip.

Arabanın ön kısmında konumlandırılan 4 litrelik V12 motoruyla yaklaşık olarak 245 km/s hız yapabilen araç, aynı zamanda Lamborghini’nin bir de otomatik şanzıman seçeneği sunduğu ilk modeliydi.

Islero ilk kez 1968’de üretildi

İlk başlarda Jslero ismini taşıyan, daha sonra adı Islero’ya dönüştürülen model ise 1968 ila 70 yılları arasında iki farklı paketle üretildi: Islero ve Islore S.

Tasarımını Mario Marazzi‘nin hazırladığı araç 400 GT modeli baz alınarak geliştirilmişti, ancak daha büyük lastikler ve geniş teker açısına sahipti. V12 motoruyla 250 km/s hız yapabilen aracın S versiyonunda bu değer 260 km/s’ye kadar çıkıyordu. Sadece 225 adet üretildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version