Son dönemde giderek artan geri çağrılma haberleri bu kez günlük kullanıma uygun otomobil modelleri için değil, lüks spor araçlar için gündeme geliyor. Bugatti Chiron, Ferrari California, 458 Italia, FF ve F12 Berlinetta gibi birçok egzotik modelin geri çağrıldığına daha önce de şahitlik etmiştik.

Şimdilerdeyse bu lüks otomobil üreticilerinin arasına Lamborghini de katıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada 2015 ile 2016 yılları arasında üretilen Lamborghini Aventador SV Coupe ile Aventador SV Roadster modellerinin geri çağrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Gerekçe, tekerleklerdeki sorun

Bologna menşeli lüks spor otomobil markasının duyurduğu geri çağırma kararının gerekçesi de belli oldu. Buna göre tekerleğin tam merkezinde yer alan ve fren disklerini destekleyen civatalar zaman içerisinde aşınabiliyor.

Durumun ciddiyetini fark eden ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘nden (NHTSA) yapılan açıklamada “Gevşeyen civatalarla yola devam etmek, tekerleğin araçtan ayrılmasına yol açabilir” değerlendirmesinde bulundu. Hal böyle olunca Lamborghini de modellerini geri çağırmak zorunda kaldı.

Sadece 8 arabayı etkiliyor!

NHTSA‘ya göre ABD genelinde geri çağırma kararından etkilenecek Lamborghini modeli sayısı sadece 8. Bu yıl 31 Ağustos tarihinden itibaren geri çağrılacak olan araçlar için Lamborghini, doğrudan müşterilerle iletişime geçecek. Şirketin yetkili satış noktaları ve servisleri, hiçbir şekilde ücret talep etmeden söz konusu civataları daha sağlamlarıyla değiştirecek.

Türkiye ve dünyanın geri kalan ülkelerinde kaç adet Lamborghini modelinin geri çağrılacağına dair ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version