Lamborghini‘nin tepe yöneticileri son birkaç haftadır basın açıklamalarıyla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Şimdilerdeyse firmanın baş teknoloji yöneticisi Maurizio Reggiani, V12 motorlarını yeni modellerde de kullanmayı sürdürecekleri belirtirken Aventador’un son halini piyasaya sürebileceklerine işaret etti.

Diğer yandan Lambo’nun patronu Stefano Domenicali, ürün gamına yeni bir SUV modelini daha katabileceklerini söyledi. Domenicali’nin dikkat çeken en önemli açıklaması ise manuel vites seçeneğini müşterilere sunmanın süper arabalar için çok pahalıya mal olacağı yönündeydi.

Aventador ve Huracan’da manuel vites opsiyonu yok

MotorTrend‘in muhabirlerinden Jonny Lieberman‘a demeç veren Domenicali hem Lamborghini, hem de genel olarak otomobil sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Lambo CEO’suna Aventador ve Huracan‘da neden manuel vites seçeneği sunulmadığı sorulduğunda ise kendisi bunun çok pahalıya mal olacağını belirtti.

Maliyetleri karşılamaktan çok uzak

Bu noktada biraz matematik yapacak olursak, Lamborghini’nin 200 adet Aventador modelini 25 bin dolar farkla manuel vites seçeneğiyle satışa çıkardığını farz edelim. Bu, toplamda 5 milyon dolar ekstra gelir anlamına gelir. Kesinlikle yabana atılacak bir rakam değil.

Fakat şirketin CEO‘suna göre bu miktar en azından maliyetleri karşılamanın yanına bile yaklaşamıyor. Bu sebepten olsa gerek modellerinde hep yedi ileri otomatik şanzıman kullanmayı tercih ediyor. Öte yandan Aventador‘un mekanik olarak çok özgün bir yapıda olması, Volkswagen Grubu’nun da bu araca uygun manuel şanzıman modeli geliştirmiş olmaması da önemli bir etken tabii.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version