Bugüne dek üretilen en ikonik Lamborghini arabalarından birisi, eski Lamborghini modellerinin restorasyon işlemlerini gerçekleştiren Lamborghini Polo Storico tarafından tekrar hayata döndürüldü. Bahsi geçen arabanın ismi 3781 şasi numarasını taşıyan Miura SVR. Bu aracın bu kadar çok ünlü olmasının altında yatan sebep ise Japonya menşeli figür araba üreticisi Kyosho tarafından 1:18 ölçekli modellerinin tasarlanmasından başkası değil.

Circuit Wolf” ismini taşıyan Japon mangasında da karşımıza çıkan arabanın kaputunun altında yatan motor numarası 2511. Gövde numarası ise 383. Orijinal Verde Miura modeli parlak yeşil rengi ve siyah kabin içi döşemeleriyle dönemine damga vurmayı başarmıştı.

18 ay süren yoğun bir süreç!

İlk başlarda İtalya‘nın Turin şehrindeki Lamborauto yetkili bayilerine 20 Kasım 1968 tarihinde teslim edilen araba, 50. Turin Otomobil Fuarı kapsamında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Restore edilen model ise 1974 yılında Heinz Straber tarafından satın alınmış ve Lamborghini tarafından SVR‘ye çevrilmişti. Bu dönüşüm süreci yaklaşık 18 ay sürmüştü.

Takvim yaprakları 1976 yılını gösterdiğinde ise araç Japonya’daki meşhur hikayesinin başladığı yere Hiromitsu Ito‘ya satılarak dönmüştü. Halihazırda restorasyon süreci 19 aydan fazla sürdü ve 1974 yılındaki modifikasyonların aslına uygun olarak gerçekleştirildi.

Orijinal özellikleri gayet tatmin edici

Araca 1974 yılında eklenen özelliklere baktığımızda karşımıza 4 noktalı emniyet kemerleri, daha fazla koltuk desteği ve sökülebilir roll barlar çıkıyor. Bu modifikasyonlar sayesinde araç pist yarışlarında daha güvenli hale gelmişti. Restorasyonun ne kadar mal olduğuna dair bir açıklama ise yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version