İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini, Urus isimli yeni SUV modelini görücüye çıkarttığı ilk günlerde acımasız eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Öyle ya, nasıl olur da Lamborghini gibi bir şirket diğer üreticiler gibi sırf çok sattığı için SUV segmentine yönelip geleneklerine ve Lambo markasına ihanet edebilirdi?

Ancak zaman gösterdi ki bu tür eleştirilerde bulunanlar hiç de haklı sayılmazlar. En azından DragTimes isimli YouTube kanalı tarafından yayınlanan ve Urus’un 0’dan 100 km/s’ye çıkış performansını gösteren video buna işaret ediyor!

Dünyanın ilk süper SUV’u

Lamborghini, Urus modelini dünyanın ilk süper SUV’u olarak nitelemekte kesinlikle haklı. Nitekim aracın hızlanma videosunu izlediğiniz zaman siz de buna hak vereceksiniz. YouTube kanalındaki elemanlar Urus’un 0’dan 100 km/s’ye çıkışını video ile kayıt altına alarak sadece 2.93 saniyede bu yüksek hıza ulaşabildiğini göstermiş durumdalar.

Üstelik bu hız halka açık herhangi bir yolda kaydedilmiş, yani profesyonel bir drag pistinde Urus’un bu süreyi 2.8 saniyeye kadar indirebilmesi söz konusu olabilir.

Daha ilginç sonuçlar var

Videonun devamında aracın 0’dan 160 km/s’ye çıkışıyla ilgili testler de gerçekleştiriliyor. Buna göre Urus’un 160 km/s hıza çıkması sadece 7.5 saniye sürüyor, ki bu günümüzde satılan çoğu arabanın 100 km/s’ye çıkışından da kısa bir süre. 96 km/s hızdan 209 km/s hıza çıkış esnasında ise 10.2 saniyeye ihtiyaç duyuluyor.

Tüm bunlar Urus’un ne kadar yüksek performanslı ve başarılı bir SUV olduğunun göstergesi olarak yorumlanabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version