İtalyan otomotiv üreticisi Lamborghini’nin yeni geliştirdiği Urus SUV modeli, müşteriler tarafından çok tutuldu. Urus’un hiç beklenmediği kadar ilgi görmesi Lamborghini yöneticilerince sevinçle karşılandı. Lamborghini CEO’su Stefano Domenicali, firmanın bugüne dek geliştirdiği ikinci süper SUV modeli olan Urus’un çok sattığını ve 2018 yılı içinde 1,000 adet yeni Urus‘un üretim bandından indirileceğini açıkladı.

CNBC‘ye verdiği demeçte “Müşterilerimizden olumlu geri dönüşler almayı bekliyorduk, ancak kesinlikle bu kadarını değil” diyerek şaşkınlığını dile getiren Demonicali, “Urus’u satın alan kişilerin verdiği pozitif tepkiler gerçekten fantastikti” dedi.

Daha da önemlisi, Urus’u satın alan müşteri kitlesinin yüzde 70’inin Lamborghini markasına tamamen yabancı olduğu da ortaya çıktı. Yani Urus, Lamborghini’nin marka bilinirliğine de önemli katkı sağladı. Keza Urus’u satın alan kişilerin 200,000 $ değerindeki SUV’un ek paketleri için 40,000 $ civarında ödemeyi gözden çıkardığı bilgisi de kesinlikle şaşırtıcı.

Eski müşteriler Urus’u pek beğenmedi

Aslına bakılırsa Urus, Lamborghini müşterilerini iyice kutuplaştıran bir model oldu. Eski Lamborghini tutkunları Urus’un marka imajını olumsuz etkilediğine inanıyor, ancak şirketin CEO’su Domenicali bu görüşte değil. Kendisi Urus’un Lamborghini’nin geleceğinde önemli rol üstlendiğini düşünüyor.

Üstelik araçta kullanılan V8 biturbo motorun üstün performansı, şirketin geleneksel SUV üreticilerinden farklı bir konuma gelmesini de sağlamış durumda. Rusya ve Hindistan gibi yeni pazarlarda Aventador ve Huracan gibi lüks araçların satışı da Urus gibi öncü modellerle pekiştirilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version