Lamborghini çok sevilen Urus modelinin iki farklı versiyonunu geliştireceğini resmen açıkladı. Buna göre SUV modeli bu yılın sonlarına doğru yarış pistlerinin tozunu atacak bir varyanta kavuşacak, aynı zamanda benzinli-elektrikli hibrid güç ünitesine de ev sahipliği yapacak.

İtalyan markanın AR&GE biriminin başındaki isim Maurizio Reggiani ile röportaj yapan Autoblog muhabirleri, CES 2020 etkinliğinde yakaladıkları üst düzey yöneticiden Urus’a dair son gelişmeleri öğrenmemizi sağlamış bulunuyorlar.

Haberde de fotoğraflarını gördüğünüz model, Urus ST-X  konseptine ait. Halen daha geliştirme süreci devam eden model otomobil üreticisinin Squadra Corsa isimli departmanı tarafından hazırlanıyor. Bu yıl 31 Ekim ila 1 Kasım tarihleri arasında İtalya’nın Misano şehrinde düzenlenecek olan 2020 Lamborghini Super Trofeo Dünya Finali yarışında boy göstermesi beklenen araba, dış görünüm itibariyle kesinlikle dikkat çekici.

Farklı ekipler Urus üzerinde çalışıyor

Tabii bu esnada Lamborghini bünyesinde bir başka ekip de Urus’un plug-in hibrid versiyonunu geliştirmek için kolları sıvamış durumda. Bu görece olarak daha kolay olacak çünkü Urus’un kullandığı platform gelecekte elektrikli versiyona geçişi pürüzsüz sağlayacak şekilde tasarlanmış. Temelde VW grubuna bağlı olan Porsche Cayenne ve Bentley Bentayga gibi araçlar halihazırda hibrid güç ünitesine sahip olduğu için Urus’un bu modellerden geri kalması beklenemezdi elbette.

Bu noktada Lamborghini, aynı grubun bünyesindeki bu modellerden farklı bir hamle yapmak peşinde. Bunun ne olacağını ise ancak zaman içerisinde öğrenebileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version