Land Rover markasının bugüne dek üretmiş olduğu en iyi SUV’ların başında kuşkusuz Defender modeli geliyor. Zorlu arazi şartlarına kolaylıkla ayak uydurabilmesi, göz alıcı güzellikteki tasarımı, sürücüsüne yaşattığı konfor ve güven hissi gibi avantajları sayesinde Defender bugüne dek üreticisini mahcup etmeyecek satış rakamlarına ulaşmayı da başarmıştı.

Şimdilerde ise Land Rover’ın yeni gözdesi haline gelen Discovery’nin 2021 modeli görücüye çıkmak için gün sayıyor. Hakkındaki birçok detayı bizzat üreticisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan araç, Defender’e kıyasla daha ucuz olmasına rağmen lüks SUV hissiyatını sonuna kadar sağlıyor.

Plug-in versiyonuna daha var

7 koltuğa kadar çıkabilen konfigürasyonu, ölçeklenebilir bagaj alanı ve şehir içi kullanımda sırıtmayacak dış görünümüyle hanımlara da hitap eden Discovery’nin ABD ve İngiltere’de çok sattığı bir gerçek. Şimdilerde ise Land Rover’ın Discovery’i sıkılaşan emisyon düzenlemeleri ve artan çevre hassasiyeti sonucu hibrid seçeneğiyle beraber müşterilere sunma kararı aldığı gün yüzüne çıktı.

Plug-in hibrid versiyonu henüz ufukta gözükmese de Discovery’nin melez hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapması işten bile değil. Günün birinde bu versiyonun Türkiye’de de satılacağını görür müyüz? Eh, bunun için biraz zamana ihtiyacımız olduğu çok açık.

İlk etapta yine dizelden güç alacak

Discovery’nin en büyük dizel motoru 2.0 litrelik olacak ve çift turbo beslemesi avantajını da bünyesinde barındıracak. Gayet ideal olan bu güç seçeneği ise en fazla 300 beygir güç üretecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version