2020 model Land Rover Defender modeli piyasaya çıkalı çok olmadı. ABD gibi SUV segmentinin hayli rekabetçi olduğu bir pazara da henüz yeni giriş yapan Defender, birçok farklı ve şık aksesuarı da destekliyor.

Şuan için sadece İngiltere’de yaşayan Defender sahiplerinin satın alabileceği yeni tavan çadırı, bu aksesuarların başında geliyor. Land Rover ve Autohome tarafından ortaklaşa geliştirilen tavan çadırı kapalı haldeyken Defender’in üzerinde pek fazla yer kaplamıyor. Üstelik saniyeler içerisinde çadırı kurabilmek mümkün.

Ancak bu çadırın fiyatı tam manasıyla el yakıyor. Sebebi, çadırın 3500 dolarlık fiyat etiketine sahip olması. Yani yaklaşık 24 bin Türk Lirası.

Fiberglastan yapılan kapağın hemen kenarındaki levyeyi çektiğinizde tavan çadırı yavaşça kuruluyor. En zor iklim koşullarında dahi sorunsuz çalışmayı yapımında kullanılan üst düzey kalitedeki malzemeye borçlu olan bu çadır resmî bir ekipman olmasıyla piyasadaki muadillerinden de ayrılıyor.

Defender’i vahşi doğada kullanan, çıktığı maceralarda geceyi güvenli bir şekilde geçirmek isteyenlere hitap eden tavan çadırında iki yetişkin gayet rahat bir şekilde konaklayabiliyor. Üstelik çadırın içinde tam boy lüks mat da mevcut. İç LED aydınlatması, dahilî yastıkları ve eşyaları koymak için minik bir çanta da çadırın içindeki yerini almış durumda.

Çadıra çıkmak için ise iki yol var. Birincisi, aracın yanından tırmanmak. Diğeri ise kullanılmadığı zaman çadırın içinde bulunan alüminyum merdiveni açmak. Kullanılmadığı zaman katlanıp küçülen çadırın aracın aerodinamiğini bozmuyor oluşu da ciddi bir avantaj. Toplam uzunluğu 2.3 metre olan çadır 1.3 metre genişlik ve 1.5 metre yükseklikte.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version