Lego blok parçalarını kullanarak çeşitli otomobil modellerini gerçek boyutuna uygun şekilde meydana getirmek şu sıralar hayli popüler bir fikir. Yapımı çok uzun sürse ve meşakkatli olsa da, tüm bu yoğun çabanın ardından ortaya çıkan modeli görmek gerçekten mutluluk verici olabiliyor.

Bugatti’den sonra şimdilerde Chevrolet de Silverado isimli kamyonet modelinin gerçek boyutlu versiyonunu legolarla meydana getirmeyi başardı. Firma daha önce de 2017 yılında çıkan Lego Batman filmi için Lego ekibiyle işbirliğine gitmişti. Bu sefer ikonik plastik blok parçalarını birleştirerek 2019 model Silverado’yu oluşturdular.

Reklam kampanyalarında kullanılacak

İki yıl önce Lego ve Chevy, Lego Batmobile’ı gerçek ölçülerinde birleştirerek haber sitelerine konu olmuşlardı. Batman filmi hayranlarının dikkatini çeken lego modelinin ardından sıra 2019 model Silverado 1500 LT Trail Boss’a geldi.

Bu hafta sonu ABD’deki Detroit Otomobil Fuarı’na katılan ziyaretçiler tamamen lego parçalarından oluşturulmuş bu muhteşem sanat eserini yerinde görebilecekler. Sonrasında ise bu model Şubat ayında vizyona girecek olan The Lego Movie 2: The Second Part filminin reklam ve tanıtım kampanyalarında kullanılacak.

Yapımı tam 2 bin saat sürdü!

Lego Silverado’yu meydana getirmek sanıldığı kadar kolay olmadı elbette. ABD’nin Connecticut şehrinde toplanan tam 18 Lego Master Builder’inin 2 bin saat boyunca çalışmasıyla 334 bin 544 plastik parça bir araya getirildi. En çok kullanılan parça ise 2×8 ölçülerindeki kırmızı lego oldu.

Ağırlığı 1500 kilogram olan Lego Silverado, gerçek Silverado’dan 450 kilogram kadar daha hafif.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version