Yabancı otomobil editörü Matt Farah‘ın sahip olduğu 1996 model Lexus LS400‘ün 1 milyon mil, yani 1 milyon 609 bin 344 kilometreye ulaşmasının ardından Japon lüks otomobil markası çok önemli bir diğer kilometre taşına daha ulaştı: Şirket an itibariyle dünya çapındaki 10 milyonuncu arabasının satışını gerçekleştirdi.

‘Mükemmel’ olma iddiasıyla yola çıktı

Toyota sahipliğindeki Lexus ürettiği ilk modeli bundan 30 yıl önce, Detroit’te düzenlenen 1989 Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı. Sahiplik deneyimi ve imalat kalitesi noktasında mükemelliyeti temsil etmek iddiasıyla yola çıkan V8 motorlu LS400‘ü ilerleyen tarihte başka modeller de takip etti.

Camry‘den esinlenerek tasarlanan ES serisi ve Land Cruiser‘e alternatif olarak pazarda konumlanan SUV’ların yanı sıra LFA süper otomobili de Lexus’un model kataloğundaki yerini almıştı.

LS modeli Japonya’da Toyota Celsior adıyla satışa sunulurken ES de Toyota Windom adını almıştı. IS ise Toyota Altezza rumuzuyla Japon müşterilerin teveccühünü kazandı. Fakat takvim yaprakları 2005’i gösterdiğinde Japonya’da da Lexus satışları resmen başladı.

1.45 milyon hibrid sattı

Yine 2005 yılında RX400h SUV modeliyle Lexus ilk hibrid modelini seri üretim bandından indirdi. Aradan geçen süre zarfında Lexus resmî rakamlara göre dünya çapında 1.45 milyon adet hibrid otomobil satışı gerçekleştirdi. Halihazırda da firma 11 adet hibrid modeli pazarlamaya devam ediyor.

2018 yılında toplam 698 bin 330 adet araç satan Lexus bir önceki yıla göre otomobil satışlarında yüzde 4.5’luk artış kaydetti. Hibrid satışları ise yüzde 20 oranında arttı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version