Toyota bünyesindeki lüks otomobil markası Lexus’un ülkemizde pek de yüksek satış rakamlarına ulaşamadığı herkesin malumu. Buna rağmen şirketin bazı pazarlarda kendine has bir müşteri kitlesine ev sahipliği yaptığı da bir gerçek. Lexus GX Overland adını taşıyan yeni nesil konseptin tasarlandığı Kanada bu ülkelerin başında geliyor mesela.

Lexus Kanada tarafından hazırlanan ve Montreal Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulan bu araç, sahiplerine vahşi doğaya lüks bir kaçamak yaptırmaya aday. Gece yorgun düştüğünüzde ise uyuyabileceğiniz bir tavan üstü çadıra ev sahipliği yapan model, 2020 GX 460 Executive paketinin modifiye edilmiş versiyonu aslında.

Açılabilir tavan çadırı aracın zaten tok ve diri duran dış görünümüne çok yakışmış. Doğada kirlendiğinizde duş alabilmeniz için bir aparatın da bulunduğu model çift renkli jantlara ve Toyo marka off-road lastiklerine ev sahipliği yapıyor. Icon marka süspansiyon bileşenleri sayesinde yerden yükselen aracın tabanı da konumlandırılan sac sayesinde darbelere karşı dayanıklı hale getirilmiş.

Buz mavisi rengindeki modelin kapıları üzerinde topoğrafik bir harita çizimi yer alıyor. Arkada ise yedek lastik konumlandırılmış. İç dizayna baktığımızda ise kırmızı renkli deri koltuklar bizleri karşılıyor.

4.6 litrelik V8 motoruyla 301 beygir güç üreten model sürekli dört tekerleğe güç aktarırken 6 ileri otomatik şanzımanı kullanıyor. Lexus’un yakın tarihte GX Overland konseptini seri üretime uyarlayıp uyarlamayacağına dair ise elimizde bir bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version