Toyota sahipliğindeki lüks otomobil markası Lexus, bundan çok kısa bir süre önce 2020 Lexus GS 350 F Sport Black Line Special Edition modelini görücüye çıkarmıştı. Henüz yeni öğrendiğimiz bilgelere göre ise bu model Lexus’un GS adını taşıyan son lüks sedanı olacak.

Japonya’da yayınladığı basın açıklamasında Lexus, GS serisinin fişini tamamen çekmeye karar verdiğini duyurdu. Buna 467 beygir güce ulaşabilen GS F performans sedan modeli de dahil. Mevcut siparişlerin teslim edilebilmesi için Ağustos ayına kadar üretim sürecek, ancak sonrasında yeni GS modeli üretilmeyecek.

Sebebi belli: Sedan segmentine olan talep düşüyor

Aslına bakılırsa bu kararın alınacağı dünden belliydi. Çünkü şirket giriş seviyesi GS 300 modelini bu yıl ABD’ye getirmeyeceğini duyurmuştu. Bu önemli, çünkü Lexus’un en güçlü olduğu pazarların başında ABD geliyor.

Konuya ilişkin Autoblog sitesine verilen demeçte Lexus sözcüsü “Sürekli olarak ürün gamımızı yenilemek ve müşteri taleplerine göre şekillendirmek durumundayız. Sedan segmentine olan talebin azalması nedeniyle son birkaç yıldır GS serisi istediğimiz kadar satılmıyordu” dedi.

İlk kez 1993 yılında yola çıkmıştı

Lexus GS serisini 1993 yılında görücüye çıkardı ve aradan geçen süre zarfında sürekli olarak yeniledi. En son 2012 yılında dördüncü nesil GS serisi satışa sunulmuştu. Ancak satış grafiğinin düşüş göstermesi kaçınılmaz sonu daha fazla ertelemeye imkân bırakmadı. Öyle ki geçen sene GS serisi Lexus’un toplam satışlarında yüzde 4’lük küçük bir dilimi oluşturuyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version