Japon lüks otomobil markası Lexus‘un performans odaklı modelleri için geliştirdiği F markası, yakında crossover ve SUV modelleriyle müşterilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Daytona sahilinde düzenlenen Rolex 24 yarışlarının başlangıcında basın mensuplarına demeç veren Lexus’un ürün planlama ve strateji birimi başkanı Cooper Ericksen, F markasını taşıyan crossover veya SUV modellerinin geliştirme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Lexus UX’un baş mühendisi Chika Kako da markanın en küçük crossover modelinin F ailesine dahil olabileceğinin işaretini verdi. Yüksek beygir gücüne sahip olacağı açıklanan benzin-elektrikli bu hibrid model, F ailesinin ilk üyesi bile olabilir.

Yüksek performanslı off-road aracı mı olacak?

Lexus’un mevcut crossover modellerine baktığımız zaman karşımıza Lexus GX ve LX modelleri çıkıyor. Bu modeller yerden yükseklikleri ve güçlü motor seçenekleriyle hemen her araziye ayak uydurabilecek kumaşa sahipler.

Hal böyle iken F markasını taşıyan crossover ve SUV modellerinin çok daha farklı olması bekleniyor. Bu yüzden olsa gerek, otomobil editörlerinin tahminleri yüksek performanslı off-road canavarı modellerin F markası altında piyasaya sürüleceği yönünde yoğunlaşıyor.

Rakipleri çok güçlü

Halihazırda F markasının rakiplerini incelediğimizde ise Ford F-150 Raptor’dan tutun, Mercedes-AMG G63‘e kadar oldukça geniş bir yelpaze karşımıza çıkıyor. Lexus’un işi hiç de kolay sayılmaz, ancak Toyota’nın bünyesindeki lüks marka kolay kolay pes edeceğe de benzemiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version